SUSTAINABILITY

ILGTSPĒJĪBA

One Wolf zīmols sākotnēji tika laists klajā 2012. gadā kā džinsa apģērba zīmols. Pirmie kolekciju paraugi tika izstrādāti zīmola studijā un ražošanu nodrošināja mazās Latvijas rūpnīcas. Laika gaitā esam palielinājuši ne tikai savu zīmolu, bet arī uzmanību zaļākai, ilgtspējīgākai un lēnākai modei.

2015. gadā One Wolf izveidoja savu specializēto džinsu darbnīcu "One Wolf Shop and Studio“ (tagad "One Wolf Studio"), kas nodrošināja nevainojamu kvalitāti, darba procesa caurspīdīgumu, elastību ražošanas apjomos un grafikā bez produkcijas pārpalikumiem.

Visi One Wolf dizaini un paraugi tiek izstrādāti Rīgā, Latvijā, mūsu pašu darbnīcā. Katrā kolekcijas izstrādes un ražošanas posmā mēs samazinām transportēšanu, izvēloties materiālu piegādātājus un šūšanas produkciju pēc iespējas tuvāk mūsu atrašanās vietai. Iekļaujam pēc iespējas vairāk Latvijā ražotu audumu (piemēram, 100% kokvilnas džersijs vai 100% kokvilnas audums). Tā kā Latvijā ir ļoti ierobežotas iespējas iegādāties audumus, mēs varam importēt audumus no Lietuvas, Polijas, Itālijas, Vācijas, Beļģijas un Dānijas. Džinsa audumi ceļo no Itālijas, Spānijas, Turcijas un Taivānas. Šūšanu veicam ārpakalpojumā gan mazās rūpnīcās, gan mazās darbnīcās vai pie individuāliem meistariem, ar kuriem izveidojusies cieša, ilgstoša sadarbība, nodrošinot darbu pieredzējušiem, kvalitatīviem meistariem un saglabājot vietējās amatniecības tradīcijas. Tas viss galvaspilsētas robežās. Tādējādi, samazinot transportēšanu kolekcijas projektēšanas un ražošanas laikā, mēs samazinām arī ietekmi uz CO2 emisijām.

Dizaina aktualitātes nezaudēšana mums ir ārkārtīgi svarīga, koncentrējoties uz dizaina atbilstību vairākas sezonas uz priekšu, kā arī apģērbu izturību. Dizaina izstrādājumus veidojam strādājot ar augstu atbildības sajūtu. 

Audumus, apdares, rāvējslēdzējus un citus materiālus pērkam kvalitatīvi un tikai tādā daudzumā, kādu izmantosim, pat par mazāku skaitu maksājot augstāku cenu. Vairumā gadījumu tekstila ražotāji mums sagatavo audumu mūsu pasūtītajā apjomā, ir arī gadījumi, kad no ražotāja pērkam audumu pārpalikumu. Mūsu studijā mēs pielietojam manuālo piegriešanu, samazinot auduma pārpalikumus un izgatavojam tikai tādu apģērbu skaitu, kādu varam pārdot vai kas ir iepriekš pasūtīts. Lielākiem pasūtījumiem (džemperi, t-krekli, kleitas, bikses) izņemot džinsu sadarbojamies ar mazajām rūpnīcām Rīgā, kur savācam visus materiālu pārpalikumus pēc izgatavošanas. Ietaupām arī uz piegriežņu papīru, vairākas reizes atkārtoti izmantojot izdrukas!

Audumi ir īpaši ierobežoti katrai kolekcijai, vienmēr izvirzot kvalitāti, inovāciju un ilgtspējību kā svarīgu kritēriju, izvēloties otrreizēji pārstrādātus audumus. Mūsu kolekcijās ir jaunu inovatīvu materiālu, vegānu ādas, otrreizēji pārstrādātu audumu vai augstas kvalitātes mūžīgas audumu sajaukums ar dabisku sastāvu.

Mēs nodrošinām digitālo tehnoloģiju izmantošanu visos mūsu biznesa procesos – no modeļu izstrādes, šķirošanas, izkārtojuma, lai optimizētu audumu patēriņu, mākonī bāzētu biroja un uzņēmuma resursu plānošanas (ERP) sistēmu un peļņas analīzi, līdz ātrai un elektroniskai informācijas apmaiņai un apkalpošanai. 

Mūsu princips ir neradīt pārpalikumus un pagarināt apģērba kalpošanas laiku. Mēs garantējam mūsu produkcijas kvalitāti un piedāvājam apģērba korekciju atbilstoši klientu vajadzībām. Piedāvājam arī remonta pakalpojumus saviem klientiem. Dažos gadījumos esam pat salabojuši džinsus, kas lietoti jau vairāk kā 5 gadus!

Laika gaitā One Wolf savā biznesā arvien vairāk iekļauj aprites ekonomikas modeli un ilgtspējīgu vērtību aspektu. 2019. gada novembrī One Wolf paziņoja par jaunu un cerīgu sadarbību ar Pasaules Dabas Fondu Latvijā, uzsverot ilgtspējības un videi draudzīguma nozīmi modes industrijā. Togad piedāvājām atlaides jauniem džinsiem, ja klients mums atnesa savus vecos. Tad SS20 kolekcijā “Outsiders” radījām pavisam jaunus džinsu modeļus no jau lietotām džinsa biksēm un atgriezumiem! 

Mēs pietuvojamies zero waste ideoloģijai, izstrādājot dizainus, kuros izmantoti materiālu pārpalikumi, piemēram, One Wolf logo iepirkumu soma, kas izgatavota no džinsa audumu pārpalikumiem. Atkārtoti lietojama soma veicina vēl zaļāku domāšanu mūsu klientu vidū. Mēs radām jaunu audumu no auduma pārpalikumiem T-kreklu ražošanā un izmantojam šo jauno audumu abpusēju T-kreklu un kleitu izgatavošanai; izmantojot organisko kokvilnu parastās kokvilnas vietā.

Tā kā mēs atbalstām bezatkritumu kustību, mūsu iepriekšējo kolekciju krājumi joprojām ir pieejami mūsu veikalā iegādei, jo mēs esam pret bezjēdzīgu apģērba iznīcināšanu, neīstenojot dzīves ciklu. Tieši tāpēc mūsu veikalā joprojām varat atrast un iegādāties preces no vecākām kolekcijām. Taču jāpiebilst, ka jau toreiz mūsu rūpīgi, vietējām rokām darinātās modes preces tika radītas, domājot par ilgmūžību. Mūsu stils un dizains ir mūžīgs, mūsu kvalitāte - izturīga daudzus gadus uz priekšu.

One Wolf atbalsta modes ilgtspējību un bez atkritumu kustību, savās jaunākajās kolekcijās ieviešot tagu "MADE TO ORDER" (“Ražots pēc pasūtījuma). Melna taisnstūra uzlīme “made to order” preces attēla augšējā, labajā stūrī nozīmē, ka prece tiek uzšūta tikai pēc maksājuma saņemšanas, tādējādi radot mazāk atkritumu un apzinātāku izgatavošanu! Tas arī ļauj vienmēr pasūtīt sev vēlamo izmēru un neuztraukties, ka tas nebūs pieejams.